Voorbereiding en WK MTB XCO Zuid-Afrika

30 augustus 2013 stond voorafgaande aan het seizoen aangestipt als grote doel voor dit seizoen. Na een zeer goed 1ste deel van het seizoen met o.a. een overwinning van een wereldbekermanche en een zilveren medaille op het Europees kampioenschap, was mijn motivatie en vertrouwen voor het WK nog meer gegroeid. Augustus werd een zeer intensieve trainingsmaand die ik afsloot met een wedstrijd op de mijnterrils in Beringen. Deze hoog aangeschreven wedstrijd wist ik na een zeer zware trainingsweek te winnen.

 

Vervolgens stond de afreis naar Zuid-Afrika op de planning. Een zeer mooi land maar ook nog steeds een groot contrast tussen arm en rijk/blank en zwart. Voor mij stond deze week voornamelijk in het teken van rusten en de parcoursverkenning. Dit liep niet zonder problemen door een val op mijn reeds geblesseerde linkerhand. Het parcours daarentegen lag me wel waardoor ik zeer gemotiveerd was om mezelf te belonen met een topprestatie.

 

Na een zeer goede start, duurde het meer als een ronde vooraleer ik echt in mijn ritme kwam. Na 1 ronde zat ik 6de stelling en gedurende de 2de ronde kon ik opschuiven naar plek 4-5. Helaas sloeg toen het noodlot toe. Een val op de befaamde ‘rock garden’ betekende het einde van mijn WK. Een doel waar ik zo naar uitkeek en waarvoor ik heel hard had getraind. De dopingcontrole na de wedstrijd samen met de nieuwe Italiaanse wereldkampioen Gerhard Kerschbaumer, was een volgende mentale klap.

 

Na een bijzonder moeilijke week kon ik me toch weer herpakken met 2 zeer leuke maanden in het vooruitzicht.

First stop: Belenux kampioenschap in Zoetermeer, Nederland

 

JS