Benelux kampioenschap Zoetermeer

Na mijn teleurstellend WK stond in Zoetermeer de eerste wedstrijd van een nog druk wedstrijdprogramma in mijn planning. Dit Benelux kampioenschap wordt verreden op een oude vuilnisbelt waar een zeer mooi rondje werd uitgetekend. In het verleden wist ik er al te winnen waardoor ik graag terugkom.

 

Op zaterdag vertrok in naar Nederland met teammaat Mathieu Dehaeze om het parcours te verkennen. We vonden er een zeer afwisselend en droog rondje. Zondagochtend regende het waardoor de ronde helemaal veranderde. Na een snelle start kwamen we in de 2de van 8 ronden met 3 voorop. Ploeggenoot Kevin Van Hoovels kon het beste overweg op de glibberige omloop waardoor ik samen met wereldbekerleider U23 Markus Schulte Lünzum voor plek 2 reed. Op het einde van de 6de ronde reed ik weg van hem en kreeg ik het gezelschap van Tom Meeusen. Samen konden we een mooie kloof uitbouwen en de laatste ronde ingaan.

 

Hierin verloor ik door een beginnersfoutje(te weinig drinken en suikers opnemen) nog zeer veel tijd waardoor ik de wedstrijd als 5de afsloot.

 

Geen topprestatie dus maar bijlange niet slecht en ook een opsteker voor de volgende wereldbeker!

Next stop: 14/09 finale wereldbekermanche in Hafjell, Noorwegen

 

JS