world cup xco #6 Hafjell, Noorwegen

De laatste wereldbeker vond dit jaar plaats in het Noorse Hafjell, een skioord dichtbij Lillehammer. Doordat ik een wereldbekerwedstrijd heb gemist, was een podiumplaats in de eindstand onmogelijk geworden.

Toch vertrok ik zeer gemotiveerd naar deze wedstrijd door een teleurstellend WK en doordat het WK volgend jaar op deze locatie doorgaat. Ook het parcours(een paar mooie lange klimmen gecombineerd met veel stenen, jumps en een snelle afdaling) lag me zeer goed.

 

Na een goede start was ik meteen in de top 5 te vinden. Tijdens ronde 2 schoof ik samen met Michiel Van Der Heijden op naar plek 2/3. Door 2 lekke banden ver van de materiaalpost, viel ik helaas fel terug waardoor ik eindigde op de 17de plaats.

 

Ondanks de leerrijke pech met het oog op het WK voor volgend jaar, kon ik toch mijn 6de plaats in het eindklassement van de wereldbeker veilig stellen.

 

volgende afspraak: een eliminator wedstrijd in Boedapest, Hongarije