UCI C2 wedstrijd te Houffalize

De laatste XCO(olympische mtb discipline) wedstrijd vond dit jaar plaats in Houffalize, het mekka van het belgisch mountainbikewereldje. Na een deugddoende vakantie, mijn eerste leuke ervaring met de XCE(sprint discipline), en een resem lange trainingsdagen voorafgaande aan de wedstrijd, stond ik aan de start van deze wedstrijd.

 

De organisatie wist een prachtige omloop te maken waardoor ik vol goede moed aan de start stond. Mijn start verliep goed en ook de eerste ronde kon ik goed mee met de kopgroep. Halverwege wedstrijd had ik enkele moeilijke ronden maar ik wist mijn te herpakken. Gedurende de laatste 2 ronden kon ik nog enkele concurrenten oprapen om finaal 4de algemeen en 1ste U23 te eindigen.

 

Geen goed maar zeker ook geen slecht resultaat aangezien ik volop train voor de Bridge cape pioneer, een 7daagse wedstrijd waarop ik 540 km en 12000 hoogtmeters moet afleggen. Later meer info hierover!

 

Op dinsdagavond vertrek samen met een aantal MTB vrienden richting de Roc D'azur. Op deze traditionele afsluiter van het Europese MTB seizoen zal ik op vrijdag de marathon en op zondag de XCO meedoen