Einde trainingsstage Stellenbosch en update herstel

Het einde van een trainingskamp is altijd een goed moment voor een update van mijn blog. Mijn laatste bericht is ondertussen alweer een maand geleden en daarin was er heel wat slecht nieuws te melden. 

 

Het zijn toch wel hectische dagen geweest omdat er veel komt kijken bij een overzeese operatie: de verzekering moest in orde worden gebracht, beslissing voor operatie moest snel worden genomen, ik moest ergens kunnen herstellen waar ik steeds over medische kennis en verzorging kon beschikken om problemen in de toekomst te vermijden…

 

Allemaal niet zo leuk maar het herstel loopt(op enkele kleine kwaaltjes na) beter dan verwacht en exact 1week nadat ik op de operatietafel lag, kon ik mijn eerste fietstochtje ondernemen. Het werd bijlange niet mijn beste training want mijn conditie was enorm confronterend, maar het deed enorm deugd om terug op die fiets te kunnen zitten! Na nog een kleine week waarbij ik een goede dag afwisselde met een dagje in bed om te herstellen, heb ik nu toch al zo’n 2weken aan mijn basisconditie kunnen werken.

 

Het herstel gaat traag, veel trager dan ik zou willen. Hierdoor ga ik al zeker mijn eerste wedstrijd van dit seizoen( uci 1 wedstrijd in Banyoles, Spanje op 09/03) schrappen en mogelijk zal ik ook de wereldbekers in April niet meedoen. 

 

Momenteel werk ik gestaag aan mijn conditieopbouw zonder stappen over te slaan en rekening houdend met de toch wel zware inslag op mijn lichaam door de val. In het begin van het seizoen verwacht ik geen hoogvliegers in mijn resultaten maar gelukkig is het belangrijke deel van het seizoen later op het jaar. Deze tegenslag is zoals elke andere een extra motivatie om sterker terug te komen en ik ben ervan overtuigd dat ik er ook sterker zal uitkomen.

 

Bij deze hebben jullie een update over mijn gezondheid. Voor mij is het tijd om de zon achter te laten en terug te keren naar België. Het worden slechts enkele dagen genieten van het leven thuis want op donderdag 06/03 stap ik weer op het vliegtuig. Deze keer naar Spanje voor 18dagen trainingskamp

 

Ride safe and enjoy life,

 

Soldaat Schuermans