Herstellen van de ene blessure, ontstaan nieuwe blessure

Momenteel ben ik op mijn 2de stage.  Doel: opbouwen van de basisconditie die o zo belangrijk is voor een goed seizoen te draaien. Dit kon ik doen in het zuiden van Spanje d.m.v. een 16daagse stage met de nationale ploeg. Helaas heb ik te kampen met een nieuwe blessure, ditmaal aan mijn knie. Iets waarvoor ik vreesde na mijn ongeval en operatie in Zuid-Afrika en nu dus werkelijkheid is geworden. 
 
Na enkele goede trainingsdagen in het begin van de stage, begon de pijn op te steken aan de binnenkant van de knie. Na 5dagen rust waarbij ik mijn conditie op peil probeerde te houden door oefeningen in het zwembad zonder mijn benen te gebruiken, is er amper verbetering. Tijd dus om vervroegd huiswaarts te keren en dit nieuw probleem aan te pakken.
 
Hopelijk kan ik dan binnenkort eindelijk aan de voorbereiding op komend seizoen beginnen. Het zal bijlange geen makkelijk jaar worden maar wederom een zeer leerrijk jaar.  Momenteel zit in een grote put die eindeloos lijkt maar de voorbeelden van topsporters die uit zo’n put zijn gebroken om vervolgens de grootste toppen in hun sport te bereiken zijn eindeloos. Hopelijk lukt het ook mij om zo’n toppen te bereiken, wij weet misschien nog dit jaar? Maar eerst herstellen/beter worden en daarna zien we wel er komt!
 
Afhankelijk van de herstelperiode ga ik wederom enkele aanpassingen doen in mijn wedstrijdprogramma.