update blessure

Hallo trouwe bloglezers,
 
Ik heb slechte nieuws. De kalender wijst 11/5 aan en ik ben nog steeds niet dichtbij een startlijn geraakt in 2014. Ondertussen ben ik zo’n 2 maanden aan het sukkelen met de knie en reeds 6 maanden zonder een deftig trainingsblok. Zo’n lange periode langs de zijlijn is niet goed voor een topsporter van mijn niveau en mijn leeftijd. Helaas ben ik nog steeds niet 100% na de ontelbare onderzoeken en de eindeloze gesprekken om mogelijke oorzaken van mijn knie te bespreken. Daardoor heb ik samen met het team rondom mij beslist om alle wedstrijden t.e.m. eind Juni zeker te schrappen zodat ik zonder verwachtingen/druk kan verder werken om het probleem op te lossen en hopelijk sterker dan ooit terugkom.
 
Momenteel bestaan mijn weken vooral uit talloze trainingen om mijn zwakke punten te verbeteren. 3/4 lange kinesessies en meerdere techniektrainingen hebben een positieve invloed op mijn stabiliteit/spierkracht over vers. delen van het lichaam enerzijds en technische vaardigheden anderzijds. Ook staat er dagelijks 's morgens en ’s avonds een stretchingsessie en soms een yogasessie op de planning om mijn lenigheid te verbeteren. Dit, samen met zo’n 10 fietsuren per week, houden mij bezig op fysiek vlak. 
Daarnaast heb ik gelukkig altijd goede vrienden gehad waar ik steeds langsga als ik thuis ben. Heel goed om in een periode als nu zodat ik de voortdurende gedachten aan mijn knieprobleem tijdelijk kan vergeten. 
 
Net voordat ik deze blog begon te schrijven, las ik een artikel van Greg Henderson, sprinter bij Lotto-Belisol.(reden: Ik probeer steeds nieuwe inzichten te verwerven door artikels te zoeken over verhalen van knieproblemen bij andere wielrenners). Het was best wel een mooi verhaal waarin hij eindigde met raad voor jonge topsporters. Zijn advies: geniet van deze tijd om eens andere dingen te doen
 
Net dat probeer ik momenteel te doen. Het is helemaal niet fijn om iedereen te zien werken naar hun doelen, dewelke voor mij ook erg grote doelen waren want ik wil niets liever dan de hele (fiets)wereld tonen wat ik waard ben in de wereldbekerwedstrijden. Maar je kan niet 24/7 liggen tobben over die knie want dat brengt enkel maar onnodige stress met zich mee die het herstelproces vertragen. Aanvankelijk zou ik het niet hebben geloofd dat enkele uurtjes zonder de gedachten aan de knie zo’n verschil kunnen maken. Nu kan ik je verzekeren dat het een immens verschil maakt. Dank je aan iedereen die hiervoor zorgt. 
 
Om af te sluiten nog een 2de dankwoordje aan mijn werkgevers Versluys team en Defensie voor het vertrouwen in mij. Het doet deugd om als jonge sporter met zulke mensen te kunnen samenwerken en waarvan ik zulke steun krijg in mijn revalidatie. Ook zij hadden van de afgelopen maanden veel meer verwacht maar desondanks leggen ze me geen druk op. Integendeel, ze willen liefst dat ik rustig mijn tijd neem vooraleer ik terug herbegin. Dit is waar jonge sporters als mijn nood aan hebben dus een welgemeende dank u.
 
Jens