HC race Heubach

 

Na vorig weekend mijn comeback te maken in het oostenrijkse Haiming tijdens een HC race(niveau net onder wereldbeker), stond er dit weekend weer zo’n HC race op het programma. Ditmaal op een echte oldschool MTB omloop met 1 lange klim en 1 lange afdaling. Door de toevoeging van enkele sterke deelnemers t.o.v. vorig weekend, konden we het al een mini world cup noemen. Het werd dus een ideale test om te zien waar ik stond op 3 weken voor de start van de wereldbeker.
 
Op zaterdag kon ik voor eerst ook de XTR Di2 testen. Meteen was ik helemaal verkocht door dit nieuwe schakelsysteem. Volgens mij is deze evolutie nog meer de toekomst dan 29”. Het systeem werkt uitzonderlijk goed en met het regenachtig weer en een modderige omloop kon ik het systeem meteen (succesvol) testen in wedstrijdomstandigheden. Nergens gedurende de wedstrijd liet deze prachtige uitvinding waarbij ik met 1 shifter zowel vanvoor als vanachter kan schakelen, me in de steek. 
 
De regen op de wedstrijddag maakte de wedstrijd nog zwaarder dan hij al was. Desalniettemin verkoos ik om met mijn droogweerbanden te vertrekken. Daags voordien had ik er een heel goed gevoel op dus ik zou de gok wagen. Daarnaast wou ik ook graag de oplossing van mechanieker Gerry voor het bandenprobleem testen. Hij had namelijk een manier gevonden waarbij mijn banden steviger op de velg lagen, hetgeen zeer goed werkte! 
 
Starten deed ik wederom in de achterhoede met een heel chaotisch aanloop als gevolg. Na veel inhalen kwam ik na 1 ronde door rond plek 25 op al 1min30 van de koplopers. In ronde 2 kon dan mijn wedstrijd en de jacht naar voren echt beginnen. Na een stevig ronde waarbij een halve minuut van mijn achterstand op de koploper knabbelde, kwam ik al in de top 10 door. Ik kon ook in de volgende 2 rondes mijn opgang vervolgen en de laatste ronde ging ik in op 15 seconden van de 3de in de wedstrijd. Na heel de klim samen te rijden, kon ik hem in het laatste knikje lossen waarna ik in de afdaling mijn voorsprong kon uitdiepen en onverwachts maar tevreden de wedstrijd afsloot op plek 3. Ondanks het gemis van wedstrijdritme kan ik dus zeker niet klagen over mijn prestaties op dit moment. Zoals in de laaste weken al gebleken, zit ik voor op het schema wat ik met mijn team had vooropgesteld en eindelijk kan ik dit omzetten in resultaten. Dit resultaat geeft ook vertrouwen naar de toekomst. Hopelijk kan ik komend weekend nog voldoende punten sprokkelen om middenin het pak van de beloften te starten op de 1ste wereldbeker over 3 weken. Vervolgens is het de boodschap zo sne mogelijk op te schuiven zodat ik voor eens en voor altijd verlost ben van mijn startpositie en van de start kan wedijveren met mijn concurrenten
 
Next week: Kolding, Denemarken. Een UCI 1 wedstrijd waarbij ik samen met de elites rijdt en ik een heleboel kostbare UCI-punten kan sprokkelen mits een goede wedstrijd. Jammergenoeg gaat dit ten koste van de belgische UCI wedstrijd in Erezée maar op dit moment moet ik even mijn eigen toekomst voorop stellen.