C1 Kolding, Denemarken

Dit weekend stond mijn 3de wedstrijd op het programma. Met spijt in het hart moest ik afzeggen voor de beneluxcup in Erezée. Voor mijn startplek tijdens de 1ste wereldbeker in Nove Mesto was het namelijk noodzakelijk om UCI-punten te verzamelen en daarom opteerde ik voor de UCI Class 1 wedstrijd in het Deense Kolding. 

 
Samen met mijn gelegenheidscrew vertrokken we op vrijdag richting het noorden en na een overnachting in Bremen, arriveerde we zaterdagmiddag in het regenachtige Denemarken. Meteen stond de verkenning samen met mecano/trainingspartner John op het programma. Wat we vonden was een zeer mooi aangelegd rondje met drops, rockgardens en allerhande andere gemaakte hindernissen met enkele steile klimmen en vooral een heel glibberige ondergrond. Gelukkig was het rondje op zondag helemaal opgedroogd zodat we er vol in konden vliegen.
 
Na een start waarbij ik bijna in een valpartij was betrokken, kon ik mijn weg naar voren inzetten. Door de singletracks verloor ik helaas al heel snel veel terrein op de 3 koplopers omdat ik niet kon voorbijsteken. Na 2 rondes kwam ik op plek 4/5 te rijden maar de koplopers waren al een eind uit het zicht en over de beste benen beschikte ik helaas niet. Goed tempo rijden kan ik ondertussen wel en op parcours die zo zijn opgebouwd, kan ik dat ook al tonen. Interval moet helaas nog aan begonnen worden en dat merkte ik snel door de opvolging van de korte steile klimmetjes. Toch kan ik halverwege de wedstrijd afstand nemen van mijn kompaan en na een mooie wedstrijd finishen op plaats 4. Met een beetje ontgoocheling omdat ik altijd beter en hoger wil maar wel met een opgeheven hoofd door de dierbare 25 UCI-puntjes die ik kon sprokkelen. Ik zal ze enorm dankbaar zijn als ik over 2 weken in Nove Mesto op startplek 80 sta ik plaats van plek 120…
 
Met ook nog de winst van mijn gelegheidsmechanieker John, een leuk wedstrijdweekend en UCI-punten in de pocket kan ik weer tevreden naar huis rijden!
 
JS