World cup #1 Nove Mesto na Morave, Tsjechië

Eindelijk was het zover! Na een jaar vol twijfels en knieproblemen en 6 maanden hard werken vanuit conditie nihil, stond afgelopen weekend de wereldbeker in Tsjechië op mijn programma. In het verleden won ik hier mijn eerste wereldbeker bij de beloften en nam de leidersplaats in het klassement voor de wereldbeker over! Super mooie herinnering maar ik wist dat ik dit niveau nog lang niet had bereikt. Desalniettemin ging ik met ambitie naar Tsjechië want ik wou tonen wat ik op de korte tijd al had bereikt.

 
Het rondje was hetzelfde als 2 jaar geleden. De omloop in Nove mesto is gewoonweg prachtig. Hier is zo’n beetje de standaard van de moderne omloop neergezet en iedereen richt zich er naar. De verkenning van de omloop ging ook heel goed tot ik op zaterdagmiddag door een domme schuiver bijna mijn hele seizoen in rook zag opgaan. Na onderzoek in het ziekenhuis bleek ik gelukkig enkel een ontwrichte pink hebben opgelopen. De wedstrijd voor de volgende dag was een vraagteken maar de aankomende weken kwamen niet in het gedrang.
 
Voor de start was de pijn verminderd maar mijn hand enorm gezwollen waardoor ik mijn stuur niet kon vastnemen zoals ik wou. Het was dus een vraagteken als ik al dan niet de wedstrijd zou kunnen uitrijden. Gelukkig had ik door de adrenaline geen pijn maar dalen was een zeer gevaarlijke onderneming in deze omstandigheden. 
 
Na een moeilijke start kon ronde na ronde renners oprapen. Het werd een heel emotionele race voor mezelf want het zijn net de wereldbekers waarvoor ik het allemaal doe en terug te beginnen bij de wedstrijd waar ik mijn laatste wereldbeker won, is erg speciaal. Finaal kon ik afsluiten op plaats 10. Voor mij bijna een overwinning waard gezien de zware afgelopen maanden en de omstandigheden waarmee ik deze wedstrijd moest afwerken. 
 
Eindelijk is de toon gezet en hiermee kan ik verderbouwen op de toekomst met als eerste stop de 2de wereldbeker in Albstadt volgende week.
 
JS