World cup #2 Albstadt, Duitsland

Na een week met het team in Duitsland stond afgelopen weekend de wedstrijd in Albstadt op het programma. Deze duitse wereldbeker is er eentje gemaakt voor de klimmers onder ons. Met zijn heel steile beklimmingen en snelle afdaling is het tevens ook een van de zwaarste wedstrijden van het jaar! Elk jaar kom ik hier graag terug want 2 jaar geleden werd ik 2de bij deze wereldbekerwedstrijd en kwam er bij mezelf het besef dat misschien ooit wel kan wedijveren met de betere uit deze sport.

 
Na mijn turbulente weekend in Nove mesto besliste ik met mijn omkadering om een rustige week in te lassen waarbij ik mijn pink zoveel mogelijk kon laten rusten. Het parcours vereiste ook niet veel verkenning en rusten zou enkel maar voordelen opleveren voor zondag.
 
om 9u ’s morgens was het dan zover. Na een ontzettend snelle start, was ik blij dat eindelijk de eerste klim eraan kwam. De leiders zetten meteen iedereen het mes op de keel en vervolgens werd het 1u20 strijden tegen vooral jezelf. Na zo’n 25min wedstrijd reden de eerste 6 zo’n 30 seconden voor mij uit. Na een poging om dit gat te dichten, kreeg ik meteen de rekening gepresteerd en voelde ik me een stuk minder sterk. Het werd vervolgens een ware overlevingstocht waarin ik finaal 8ste eindigde! Voor mezelf een goed resultaat want hier had ik 4maanden geleden bij mij eerste fietstochtje direct voor getekend! Nu komt er een rustweekje en mijn eerste belgische UCI-wedstrijd in Eupen aan en vervolgens start ik de specifieke opbouw naar deel 2 van het seizoen! Bring on the summer
 
JS