Benelux cup C2 Eupen, België

Na een rustweek stond zondag 7 juni voor het eerst sinds 20 maanden nog eens een UCI koers in België op mijn programma. Uiterst gemotiveerd vertrok ik naar Eupen om mij eindelijk eens te kunnen tonen tussen de elites.  

Bij het maken van het rondje hadden de organisatoren kosten nog moeite gespaard om er een moderne omloop van te maken. Jumps, drops, mooie singeltracks, alles was aanwezig in Eupen.
 
Na een mooie startklim kon ik de singletracks inrijden op plaats vier. Helaas kreeg ik meteen, voor het eerst dit jaar, met materiaalpech af te rekenen. Na een lekke band en een instellingsfoutje bij mijn mechanische XTR schakelsysteem, was mijn wedstrijd al gedaan voor hij goed en wel was begonnen. Jammer dat ik mijn goede conditie niet kon tonen maar dit hoort helaas ook bij het mountainbiken. Komende maand heb ik een harde trainingsperidoe gepland waarin ik ondermeer twee en een halve week op hoogtestage naar Livigno zal gaan.