C1 Boedapest, Hongarije

Na een korte rustperiode en een mislukte race in Eupen na materiaalpech, ben ik beginnen opbouwen naar het belangrijkste deel van mijn seizoen. Eerst deed ik een elfdaags trainingsblok thuis gedaan en vervolgens vertrok ik op hoogtestage naar Livigno. Tussenin had ik echter nog een race gepland. Deze werd gereden in Boedapest, Hongarije. Het betrof een C1 wedstrijd waarin wederom een hoop kostbare UCI-punten te rapen vielen. 
 
Tijdens de trip naar Hongarije pikte ik mijn zuid-afrikaanse vriend en kompaan James Reid op bij de luchthaven van Frankfurt. Samen zouden we voor twee en een halve week op pad zijn. Na aankomst in Boedapest, trokken we meteen op verkenning en troffen we een zeer leuk rondje aan. Heel mooie afdalingen met veel variatie en enkele zeer steile klimmetjes. Aan de start stonden zo’n vijftal renners uit de top vijftig van de wereld dus aan tegenstand was ook hier geen gebrek. 
 
Na een start waar het moeilijk opschuiven was, kon ik halfweg de eerste ronde opschuiven naar de derde plaats en na één van de zes rondes waren we met drie vertrokken. Het gevoel op de fiets was zeer goed en het was heel fijn om eindelijk nog eens mee te gaan doen voor de overwinning. Halfweg de wedstrijd kwam nog 2 renners uit de achtergrond terug maar hier maakte ik me niet al te veel zorgen om doordat het gevoel op de fiets echt wel goed was. Bij het ingaan van de laatste ronde bleven we nog met 3 over en de finale kon beginnen! 
 
Helaas kreeg ik het ineens heel lastig door mijn eigen fout. Door te weinig te drinken gedurende deze warme dag, kreeg ik een enorme klop en stond ik volledig geparkeerd gedurende de laatste ronde. Ik verloor zelfs nog een plek en behaalde hierdoor een 4de plaats. 
 
Ik was een beetje ontgoocheld over het resultaat omdat er naar mijn gevoel meer inzat maar zeker niet slecht daar ik in een opbouwfase zit en ik toch nog 25 kostbare UCI-puntjes kon sprokkelen. Hierdoor maak ik weer een mooie sprong op de wereldranglijst en ga ik van plaats 340 naar 260. 
 
Nu gaan we door naar het mooie Livigno waar ik kan verder bouwen naar een belangrijke zomer vol mooie wedstrijden!
 
JS