World cup #3 Lenzerheide, Zwitserland

Afgelopen weekend stond de derde wereldbeker van het seizoen op het programma. Na een zware trainingsperiode die ik afsloot d.m.v. een hoogtestage in Livigno, kwam ik op donderdag aan in Lenzerheide. Tijdens de verkenning trof ik een super leuk rondje met heel wat technische passages en mooie singletracks aan. Het was een bijzonder mooie omloop met als enige minpuntje het beperkte klimmen. Niet echt een rondje voor mij, maar desalniettemin stond ik weer gemotiveerd aan de start!
 
Op zondagochtend was het dan zover. Na een goede start en startronde waarin ik voor het eerst dit jaar meekon met de kopgroep, kwam ik na zo’n 15 minuten domweg ten val tijdens het inhalen van een concurrent. Nadat ik mijn fiets terug op orde had staan, vertrok ik weer, maar gedurende twee rondes had ik het lastig om mijn ritme te vinden. Het was vechten en vooral veel tijd en plaatsen verliezen gedurende 25 minuten lang. Opeens vond ik toch terug mijn ritme en kon ik aan de weg naar voren beginnen. Ik raapte nog een vijftal renners terug op en voelde me ronde na ronde beter worden. Finaal kon ik nog strijden voor plaats zes en zeven, maar het werd uiteindelijk opnieuw een achtste plaats. Zeker en vast niet slecht gezien de zware trainingsperiode en niet zo’n ideaal wedstrijdverloop op een omloop die me minder ligt. 
 
Nu volgt er nog een stevige trainingsweek thuis waarbij ik in mijn hoogtetent zal slapen en daarna komen enkele rustigere weken tegemoet boordevol grote wedstrijden zoals het EK, BK en enkele WB's.