Benelux cup 3 Alzingen, Luxemburg

Sinds dit jaar is de Benelux Cup na enkele jaren afwezigheid terug in het leven geroepen. Door mijn jacht op UCI-punten en mijn opbouw, moest ik alle voorgaande manches laten schieten. In Alzingen was ik er eindelijk wel weer bij! 
 
Na een moeilijke week met zware trainingen in combinatie met slapen op hoogte, besliste ik toch naar Luxemburg af te zakken. Zo kon ik nog een wedstrijd afwerken en mijn trainingsmaand ermee afronden. 
 
Eens aangekomen in Alzingen, trof ik waarschijnlijk het meest saaie parcours in een lange tijd aan. Het rondje bevatte veel te weinig hoogtemeters, gecombineerd met lange rechte stukken of net bochtjes tot je er zot van werd.
 
Om 15u klonk het startschot en er werd pijlsnel gereden. Met mijn vermoeide benen had ik niet de beste start in huis en liep er vanaf dan gedurende 1u30 achter de feiten aan. Nooit kon ik de koploper nog inhalen en het gevoel in mijn benen was veruit het slechtste dit jaar.
 
Na veel draaien, keren en racen op mijn grootste versnelling, was ik blij de wedstrijd nog in vierde positie te beëindigen. 
 
Nu volgt er een rustige week, waarna ik hopelijk fris aan de start zal staan van het Belgisch Kampioenschap volgende week!