BK Ottignies

Na een rustige week waarin ik vooral moest recupereren van mijn zware trainingen en de hoogtestage, hoopte ik voldoende in orde te zijn voor het BK in het Waalse Ottignies.
 
Gedurende die week was ik al eens met Kevin Panhuyzen het parcours gaan verkennen. We vonden het een heel mooi rondje gezien de beperkte mogelijkheden. Steile klimmetjes werden afgewisseld met uitdagende afdalingen op een zanderige ondergrond. Het was een rondje wat mij wel lag, enkel had ik wat bang dat de zanderige ondergrond niet bestendig was tegen het vele rijden op het parcours.
 
Op zaterdag ging ik weer naar Ottignies waar mijn team alles in staat stelde om ons optimaal te laten voorbereiden op onze wedstrijden. Na een goede voorbereiding was het zondagmiddag racetime. 
 
Van bij de start ging een cyclocrosser hard tekeer. Ik ging er meteen achteraan en met ons twee hadden we meteen een gaatje. Helaas had ik toen al in de gaten dat dit niet mijn dagje zou worden. In ronde één passeerde Didier mij en aanpikken was geen optie. Vervolgens haalden nog vier renners mij in en telkens moest ik ze laten gaan. Ik was duidelijk nog niet gerecupereerd en het goede gevoel was ver zoek in de eerste helft van de wedstrijd. Gelukkig kwam ik er in het tweede deel van de wedstrijd terug door en kon ik nog enkele concurrenten oprapen. Uiteindelijk kon ik de wedstrijd nog met een goed gevoel beëindigen en snelle rondes rijden. Toch was het een ontgoocheling om deze wedstrijd te verliezen. Lichte troost was de winst van mountainbiker Didier Bats die hiermee eindelijk de aandacht krijgt die hij verdient!