World cup #4 Mont Saint Anne, Canada

Na mijn constante voorseizoen, werd ik door de Belgische federatie geselecteerd om mee te doen aan de WB wedstrijden in Canada en de Verenigde Staten. Erg gemotiveerd vertrok ik op woensdag naar Canada om dit vertrouwen om te zetten in prestaties.
 
Beginnen deden we met de wedstrijd in Canada. Donderdagochtend arriveerden we in Montréal, maar helaas hadden de fietsen de goede vlucht gemist. Ook ikzelf kwam niet zonder kleerscheuren door de reis en voelde me niet fris. Vrijdagavond kwamen eindelijk de fietsen aan en konden we op verkenning vertrekken in het mooie Mont-Saint-Anne. Het gevoel was niet goed op de fiets en ook zaterdag kon ik mijn draai niet vinden. Deze lijn werd helaas op zondag verder getrokken en ik dwaalde steeds verder weg in het deelnemersveld. Na twee rondes proberen, besloot ik uit de wedstrijd te stappen want dit was niet normaal. Opgeven staat niet in mijn woordenboek, al zeker niet na wat ik allemaal heb meegemaakt. Maar als je fysiek niet in orde bent, is er helaas geen andere mogelijkheid.
 
Hopelijk ben ik tegen de wedstrijd in Windham, Verenigde Staten terug in orde om te presteren!
 
J.S.