World cup #5 Windham, USA

Na mijn moeilijke wedstrijd in Canada, was het tijd voor the USA. Ik wou deze mindere wedstrijd door ziekte graag achter mij laten en was dan ook opgetogen na het zien van de omloop in Windham. Misschien wel de beste omloop van de wereldbekers tot nog toe, mijn mogelijkheden lagen op mij te wachten. Na een goede, rustige trainingsweek stond ik op zondag om 9 uur weer klaar aan de start met internationaal gezelschap, inclusief alle toppers. Na een enorm snelle start, was het heel de wedstrijd knokken voor elk plekje. Ik streed voor plaats tussen zes en negen, tot een lekke band op de slechtst denkbare zone mij de das omdeed. Ik reed de wedstrijd nog uit, maar door een tijdsverlies van zo’n drie minuten was mijn wedstrijd om zeep en sloot ik hem af op plaats 23. Ik had er veel meer van verwacht, zelfs meer dan de plaats waar ik op het moment van lek rijden reed. Na het zien van de rondetijden, waar de top tien van de beloften sneller reed dan de top tien bij de elites en het toch wel goede gevoel, was ik na mijn ontgoocheling terug meer als gemotiveerd om in Italië over twee weken weer het beste van mezelf te tonen. Eerst even herstellen van de jetlag en dan beginnen we aan de laatste voorbereiding op de wereldbekerfinale in Val di Sole en natuurlijk het wereldkampioenschap in Andorra!

 

Greetz, Jens