World cup #6 Val di Sole, Italië

Na een weekje thuis trainen na mijn overzeese trip naar USA/Canada was het weer tijd voor de volgende wereldbekerwedstrijd. Ditmaal de finale in het Italiaanse Val di Sole! Bij aankomst leek het eerder op de regenvallei, maar het blijft een mooi plekje op aarde. Toen de zon er toch doorkwam, wist ik weer waarom ik hier zo graag kwam. Toegegeven, ik ben wel lichtjes subjectief want het is een plek boordevol mooie herinneringen voor mij. Op deze plaats behaalde ik onverwachts mijn eerste wereldbekeroverwinning ooit. Een dag/week die ik nooit meer zal vergeten. Bij mijn tweede bezoek mocht ik hier voor het eerst in de wereldbekerleiderstrui starten. Ondanks een moeilijke voorbereiding door examens en ziekte, behaalde ik toen niet het verhoopte resultaat maar het rijden in die trui was een droom die werkelijkheid werd. Bijgevolg was ik benieuwd wat mijn derde editie zou geven. 
 
Het parcours was minder zwaar geworden t.o.v. voorgaande editie, maar was zeker zo mooi en compleet als andere jaren met enkele technische afdalingen die op een centraal punt naar beneden kwamen. Ik had ook weer het goede gevoel te pakken dus keek ik erg uit naar de wedstrijd. 
 
De start is altijd gevaarlijk doordat we gedurende een kilometer op een vlakke weide moeten vertrekken. Ook deze keer kwam ik zonder kleerscheuren uit het tumult en kon ik beginnen aan de wedstrijd. Het tempo was meteen hoog, maar in tegenstelling tot voorgaande wereldbekers kon ik gedurende het eerste halfuur de leiders steeds in het vizier houden! Samen met Nieuw-Zeelander Cooper kon ik op plek zes-zeven blijven rondrijden. Ik dacht zelfs nog iets te kunnen opschuiven naar het einde toe, maar door een te zwaar verzet verloor ik in de laatste ronde nog een plaatsje. Toch kwam ik binnen de minuut van de derde over de finish en had ik samen met het EK het beste gevoel van het jaar in de wedstrijd. Nu ga ik samen met Zuid-Afrikaan James Reid door naar de Franse Pyreneeën waar we ons in het mooie Les Angles op hoogte gaan klaarstomen voor het WK over 2 weken.
 
JS