C2 Sveti martin na muri, Kroatië

Na mijn succesvol WK stond september in het teken van plezier op de fiets en het behalen van nog wat extra UCI-punten met het oog op 2016. De eerste wedstrijd hiervoor reed ik in Kroatië. Last minute besliste ik deze C2 wedstrijd te rijden. Mits een goede dag zat een overwinning erin, waarbij ik tegenstand had van zo’n vijf renners uit de top 100 van de wereldranglijst. Het parcours lag me alvast en na een goede start, kon ik meteen postvatten in de kopgroep. Na zo goed als een uur samen te rijden, viel ik voor het eerst aan in de voorlaatste ronde. Meteen kon ik een mooi kloofje slaan op mijn mede kompanen. Ik kon het gat uitdiepen tot dertig seconden en na anderhalf uur als winnaar over de meet komen. Meteen mijn eerste UCI-overwinning van het jaar en weer dertig UCI-punten erbij. Heel blij dat ik eindelijk nog eens kon winnen want het uitblijven van die zege begon toch wel een beetje voor frustratie te zorgen.